Villatuin CD

In Mariakerke renoveerde CAAN architecten een oude pastoriewoning en vulde deze achteraan aan met een strak, zwart volume. Wij ontwierpen een villatuin met bomen die er schijnbaar altijd al stonden en dichte, welgemikte kruinen die de vele buren rondom optisch doen verdwijnen. En terwijl we privacy en geborgenheid creëerden, deden we meteen ook een oase van rust ontstaan. Met een terras dat niet achter maar naast de keuken ligt, heb je vanuit het culinaire hart van de woning direct zicht op de tuin.

Villatuin CD
Villatuin CD

Merk de details op, zoals hoe het terras loskomt van de woning om een clash tussen binnen en buiten te vermijden en dé eyecatcher in de tuin: de magnoliaboom die in de lente prachtig tot bloei komt en in de zomer voor schaduw zorgt. Wist je trouwens dat deze magnolia nieuw werd aangeplant en eigenlijk door niemand was gewenst? Hier komt hij volledig tot zijn recht. Aangezien de bouwheer geen zonneklopper is, werd ook vooraan een terras gelegd pal tussen de bomen. Dat ergonomische karakter van de tuin kenmerkt trouwens al onze realisaties. Verder werd het beton verouderd zodat het aansluiting zou vinden bij de historische architectuur en durfden we ook elders te vernieuwen in materiaalgebruik, zoals met de keuze voor rode mijnsteen op de oprit.

Tot slot nemen we een duik in het zwembad, dat met zijn rondingen en groene tegel knipoogt naar vroeger en contrasteert met het strakke terras errond. Kortom: een tuin met cachet.

Villatuin CD
Villatuin CD
Villatuin CD
Villatuin CD
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info