Tendens Wonen - Urban Jungle

29/08/2020

Tenens Wonen kwam op bezoek in de immer populaire Urban Jungle- tuin.

bezoek website

Webinar Garden Update

02/06/2020

Samen met Niko legt landschapsarchitect Berwout Dochy uit hoe een ontwerpopdracht wordt benadert.

Tuin en Landschap

01/04/2020

Een tuin die naar binnen valt. Een interview door Miranda Vrolijk voor magazien Tuin en Landschap.

bezoek website

download pdf

Urban Jungle in hartje Gent - TUINontwerp magazine

01/03/2020

Een interview met Annemarie Gorts.

bezoek website

download pdf

Stadstuin in Gent is uitgerpoepen tot de mooiste van Vlaanderen

07/11/2019

Urban Jungle uitgeroepen tot mooiste van Vlaanderen.

download pdf

Stijlvol wonen

01/04/2017

De omgeving bepaalt de tuin. Een interview met landschapsarchitect Berwout Dochy over de specifieke rol van de landschapsarchitect.

download pdf

The Ultimate Guide for outdoor living

27/03/2017

Studio Verde is opgenomen in dit boek vol inspirerende foto's van vooraanstaande tuin- en landschapsarchitecten en hun meest recente realisaties.

download pdf

Tendens Wonen reportage

11/06/2016

Tendens Wonen op bezoek in de landschapstuin CDE met een intervieuw over de voorliefde van natuur en vormgeving door Berwout Dochy.

bezoek website

De Standaard

14/08/2015

Rust rond een meanderende zwemvijver. Zo luid het artikel in in de weekendeditie van De Standaard.

download pdf

Knack Weekend

08/04/2015

We staan erin! In de tuin- editie van Knack Weekend. Een ego-strelend intervieuw waar de uitgebreide visie van Studio Verde aan bod komt als jong talent tussen meer gevestigde waarden.

download pdf

Gelderse klasse

12/2014

In dit hoogstaand Nederlands luxe- magazine wordt het tuinmeubilair ontworpen door Studio Verde erg gesmaakt.

bezoek website

download pdf

Lezing landschapsarchitectuur

23/10/2014

Hoe ontstaat een ontwerp? Een voordracht door Berwout Dochy over de aanpak van hedendaagse landschapsarchitectuur en de synergie tussen architectuur, landschap en kunst.

Tendens wonen wtv

04/2014

Landschapsarchitect Berwout Dochy laat twee compleet verschillende tuinen zien. De tuinspecial van Tendens Wonen staat zo garant voor een instant vakantie-gevoel.

bezoek website

CG. concept

09/2013

Eens strakke tuin met spontane beplanting. Zo wordt de tuin, gelegen tussen de jachthaven en de duinen, in Nieuwpoort omschreven. Hoe je ogenschijnlijke hindernissen zoals grote niveau- verschillen en zeeklimaat kunt ombuigen tot waardevolle elementen in het ontwerp. Een mooi artikel over de aanpak van het ontwerp en de keuzes die gemaakt werden om de omgeving rond de woning zo logisch mogelijk te laten aanvoelen.

download pdf

We blijven onderdanig -Fence magazine-

05/2013

Achter de lieftallige cover van dit magazine schuilt ook 1 van onze tuinpareltjes. Bij dit project wordt met woord en beeld uitgelegd hoe we ons inspireren op de natuur en ermee omgaan. Dit zelfs voor een klein stadstuintje van 5 op 6 meter. Een groene injectie in het stadslandschap waar zelfs mature bomen hun plaats krijgen.

download pdf

Moestuinspecial -fence magazine-

05/2013

Voor deze moestuinspecial van Fence magazine heeft de redactie ten rade gegaan bij Studio Verde om te weten wat de mogelijkheden zijn met een serre in de tuin anno 2013. Wij geloven dat een serre veel meer te bieden heeft dan alleen een noodzakelijk kwaad te zijn. Daarom is deze reportage verschenen met de mogelijkheden van een serre met enkele goeie tips.

download pdf

Jong Talent -Feeling wonen tuinen-

03/2013

Onder de ego-strelende titel van 'Jong Talent' worden 2 gerealiseerde stadstuinen uitvoerig besproken, alsook de visie achter elk project.

download pdf

Het Laatste Nieuws

03/2013

Een mooie reportage over ons buitenmeubilair in de weekendbijlage van HLN. Hoe tuinarchituur en tuininrichting complementair kunnen zijn.

download pdf

Ondernemersaward

11/2012

Nog maar net gevestigd in de nieuwe kantoren en meteen al de stadense ondernemersaward gewonnen voor het mooiste bedrijfsgebouw. Hiervoor hebben we de 'Spooky' van kunstenaar Luc Lapere in ontvangst mogen nemen.

De Houten Kop 2012

11/2012

Het nieuwe kantoorgebouw heeft meteen de award 'Houten Kop 2012' gewonnen voor de innovatieve houtskeletbouw. Met dank aan Studio Plus architecten en Demonie Hout voor de verwezenlijking.

Hoe luchtiger, hoe beter -CG. concept-

03/2012

Tuinarchitect Berwout Dochy vertelt over de rol van een tuinarchitect in de hedendaagse architectuur aan de hand van een voorbeeld

download pdf

De Zuiderse tuin -bouwen en interieur-

02/2012

Zuiderse stadstuin volgens Studio Verde tuinarchitectuur.

download pdf

Chic Gardens

11/2011

3 bladzijden met lofzang over tuinmeubilair op maat in dit magazine voor outdoor design.

download pdf

tendens wonen wtv

09/2011

Een reportage waarin de complete architectuur aan bod komt. Binnenhuisarchitect Nik Mogensen heeft een 20-tal jaar geleden de basis gezet met een tijdloos interieur. Dit vormde dan ook de basis voor ontwerpen van het dakterras bij dit penthouse...

Zuiderse sfeer -Het Nieuwsblad-

06/08/2011

Een mediterrane sfeer siert een ruime dorpstuin in het hartje van Westrozebeke... luid het artikel

download pdf

Tendens Wonen WTV

06/2011

De ontwerpen van Berwout Dochy zijn niet onopgemerkt gebleven... Op vraag van Tendens Wonen geef ik een rondleiding doorheen 2 gerealiseerde projecten...

bezoek website

Chic Gardens concept

09/2010

CG. Concept, een nieuw en uniek vakblad over tuinarchitectuur was geinteresseerd over de aanpak van Studio Verde over hoe een kleine smalle stadstuin een extra leefruimte is geworden met een ontspannen sfeer. Het is een goed voorbeeld om aan te tonen hoe belangrijk de dimensie ruimte is in ons dagdagelijks, rationeel leven...

Outdoor design -CG. magazine-

11/2010

In een reportage over buitenmeubilair worden de creaties van Studio Verde omschreven als ' een streling voor het oog voor het designminnend publiek'

De kracht van de 'illusie'

03/2010

Na de uitvoering van een stijlvol dakterras in Middelkerke was het exclusieve tuinmagazine CHIC GARDENS er meteen bij om het dakterras te bezichtigen.

download pdf

De nieuwe tuintrends -Plus Magazine-

04/2009

Berwout Dochy werd gevraagd door de redactie van Plus- magazine om te vertellen over tuintrends voor hobbytuiniers... hoe kan men een oude muur verbergen, het terras inkleden, meer genieten van de tuin...

download pdf

Sfeer - Groen in de stad

03/2009

Voor het programma van Parti Parti over de SFEER- beurs in gent werd Berwout Dochy geintervieuwd door Celia over het concept van de verticale tuin... Klik hieronder voor het fragment