Landschapstuin VV

Staden

Een gerenoveerde hoeve waar we respectvol omgaan met zijn rijke oorlogsgeschiedenis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit een belangrijke strategische ligging naast het treinspoor en maakte deel uit van de Duitse 'Flandern Stellung', een zwaar versterkte omgeving van betonnen bunkers langs de Vlaamse heuvelrug. De berm van het treinspoor en de massieve bunker zijn nog steeds oorspronkelijk aanwezig. De bunker krijgt een onopvallend zijn invulling in het ontwerp zoals oorspronkelijk. Ook het bakkershuisje die deze bunker camoufleerde wordt in ere hersteld. Landschappelijke elementen krijgen terug hun plaats op het landgoed: veedrinkpoel, knotbomen, gemengde hagen, omhaagde weiden, hooiland,...
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV
  • Landschapstuin VV